Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Muurisolatie: info & voor- en nadelen

Het plaatsen van muurisolatie is cruciaal als je energiezuinig wil bouwen. Voor dit type isolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Ze hebben elke hun voor- en nadelen. Bekijk het in dit artikel en ontdek waarom muren isoleren loont.

 

muurisolatie in de spouw Waarom loont het isoleren van muren?

Muurisolatie loont altijd. En wel om verschillende redenen. Je energiefactuur zal steeds lager zijn op het einde van de maand. Daarnaast zal het ook aangenamer wonen zijn. De financiële investeringen lonen op termijn altijd. Daarnaast geeft de overheid ook premies voor het isoleren van je muren of gevels. Daarnaast zijn er ook belangrijke praktische voordelen:

 

 

  • Minder stof: doordat de muren luchtdicht worden gemaakt, heeft stof minder vrij spel. Daardoor is er ook een flink pak minder van aanwezig.
  • Energiefactuur daalt: dankzij isolatie zal je energiefactuur een pak dalen. De warmte zal niet meer naar buiten kunnen ontsnappen. Daardoor verbruik je dus minder energie en dat merk je op je energiefactuur. Op lange termijn verdient isolatie zichzelf altijd terug.
  • Minder last van straatlawaai of storende geluiden: dankzij muurisolatie heb je minder last van omgevingsgeluiden zoals lawaai van buren of straatgeluiden.

 

Wil je de muren laten isoleren en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat? Ontvang vrijblijvend offertes van isolatiespecialisten uit jouw regio via de offertepagina

 

 

Soorten muurisolatie

Er zijn verschillende types muurisolatie. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit drie types: spouwmuurisolatie, binnenisolatie of buitenisolatie. Welke je kiest is afhankelijk van de soort.

 

1. Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is vaak goedkoop. Daarnaast beschermt het je gevel tegen vocht en isoleert het ook akoestisch. Het is echter niet mogelijk om het te plaatsen bij alle huizen. Huizen gebouwd voor de jaren ’30 hebben vaak geen spouw. Deze massieve muren kan je niet voorzien van spouwmuurisolatie. Vraag hier gratis & vrijblijvend een prijs op maat aan voor spouwmuurisolatie.

 

2. Buitengevelisolatie

Deze vorm van muurisolatie is eigenlijk de beste, maar ook de duurste. Het zal je gevel beschermen tegen vocht en vorst. Daarnaast verbeter het de akoestische isolatie en zal het energieverbruik in huis verminderen. Ten slotte krijg je hier mee ook nog de kans om je gevelafwerking te vernieuwen. De prijs van buitenisolatie wordt in sterke mate bepaald door de keuze van de gevelbekleding.

 

3. Binnenisolatie

Isolatie van de binnenmuren wordt vaak gekozen als de overige technieken niet mogelijk zijn. Men plaatst hiervoor isolatiepanelen aan in je woonkamer. Hierdoor vermindert het volume van de leefruimte. Ook hier wordt de prijs weer sterk bepaald door de afwerking van de wanden.

 

muurisolatie voorbeeld

 

Welke muurisolatie kiezen?

Welk type muurisolatie je kiest, is afhankelijk van situatie tot situatie. Ook je budget speelt natuurlijk een rol. Het is altijd aan te raden om hierover te overleggen met een gespecialiseerde vakman. De goedkoopste optie is spouwmuurisolatie. Toch is buitenisolatie op lange termijn de beste keuze. Binnenisolatie ten slotte, wordt enkel toegepast als de twee andere opties niet mogelijk zijn.