Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

PVC ramen: Alle voordelen op een rijtje

Kozijnen worden doorgaans in drie materialen verkocht, namelijk PVC, hout of metaal. Dat PVC de meest populaire keuze is, mag niet verbazen. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan verbonden en bovendien zijn de mogelijkheden op gebied van design nagenoeg onbeperkt. Met PVC ramen kan je bijvoorbeeld het uitzicht van hout verkrijgen zonder de nadelen die erbij komen kijken.  Info en advies over het kopen van PVC ramen vind je hier.

PVC-ramen plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Wat is een PVC kozijn eigenlijk?

Een PVC kozijn wordt nagenoeg altijd uit polyvinylchloride gemaakt, beter bekend onder de noemer PVC. Dit is een type plastiek dat in verschillende diktes en kwaliteiten op de markt wordt gebracht. Ook binnen de markt van de kozijnen zijn er grote verschillen tussen de kwaliteit die bij verschillende leveranciers verkregen kan worden. Sinds enkele jaren is er een keurmerk opgericht om meer eenheid te brengen binnen de PVC ramen. Wanneer je dit keurmerk terugvindt, weet je met zekerheid dat er aan bepaalde normen voldaan is en dat je dus een goed kozijn in huis haalt.

PVC ramen zijn ook goedkoper en heb je er geen of amper onderhoudswerk aan. Af en toe met een natte doek over de kozijnen gaan, is ruim voldoende om jarenlang volop te genieten. En dit in tegenstelling tot hout dat het risico met zich meebrengt te rotten wanneer er vocht in kruipt.

 

ramen pvc

 

De voordelen op gebied van het milieu

Een hoge duurzaamheid, de mogelijkheid tot recyclage en het gebrek aan bomen bij de productie zorgen ervoor dat PVC ramen heel wat milieuvriendelijker zijn dan de meeste mensen zouden verwachten. Vooral hun lange levensduur draagt hier enorm toe bij. PVC ramen kunnen makkelijk een leven lang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen. Daarnaast kennen ze ook een betere isolatiewaarde dan houten of metalen kozijnen. Hierdoor zal de warmte niet zo snel verloren gaan en dit heeft een lager verbruik en een lagere energierekening tot gevolg.

 

 

Mogelijkheden troef

Wat design betreft, zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. PVC leent zich perfect tot het integreren van patronen, kleuren of de illusie van structuren. Een PVC kozijn kan dus uitgevoerd worden in de exacte kleur van de muren of een ander element in huis dat je wilt laten weerkeren in het kozijn. Ook houtnerven behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor passen de kozijnen in elk type woning. In een moderne woning kunnen ze namelijk strak en eenkleurig gehouden worden waar ze in een klassiekere woning in een ‘hout’ uitvoering het mooiste zullen zijn. Ze lenen zich ook tot maatwerk waarbij je als klant kan kiezen voor een welbepaalde kleur of motief, dikte en model.

Bovendien zijn ze goedkoper en heb je er geen of amper onderhoudswerk aan. Af en toe met een natte doek over de kozijnen gaan, is ruim voldoende om jarenlang volop te genieten. En dit in tegenstelling tot hout dat het risico met zich meebrengt te rotten wanneer er vocht in kruipt.

 

Tip: overweeg je om nieuwe ramen te plaatsen? Vergelijk dan zeker de prijzen van verschillende bedrijven. Prijzen vergelijken loont. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op voor pvc-ramen van verschillende bedrijven.

 

 

Isolatie zoals het moet

De goede isolatiewaarden van PVC ramen zijn voor veel mensen een reden om ze te verkiezen boven hout of metaal. Enerzijds omwille van de besparing op energievlak die dit met zich meebrengt, maar anders ook omwille van hun dempende eigenschappen. PVC ramen houden het gelijk van buitenaf buiten en dat van binnenuit binnen. Dit is belangrijk voor kozijnen die zich bijvoorbeeld in de slaapkamer bevinden en waar het een absolute must is om de stilte en rust te kunnen bewaren. Maar ook wanneer je zelf muziek maakt of zingt, is het handig om dit te kunnen doen zonder de omgeving te storen.PVC ramen