Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Betonnen trap bekleden: Alle materialen op een rijtje

Als er een trap aangelegd moet worden, kiest men steeds vaker voor een betonnen trap. Niet alleen in openbare gebouwen of bedrijfspanden, maar je ziet ze ook steeds meer in moderne woningen. Een begrijpelijke keuze, want beton is goedkoop, ijzersterk en kan in elke vorm gegoten worden. Kortom met beton heb je voor een trap een zeer solide materiaal met eindeloos veel mogelijkheden, dat bovendien heel geschikt is om op verschillende manier af te werken of te bekleden. Wat daar de mogelijkheden allemaal voor zijn, bespreken we hieronder.

Ga snel naar: houtsteentapijtnatuursteenpolierentapijtvervengratis offertes ontvangen

 

 

Trapbekleding in hout

Betonnen trap met houten treden
Shutterstock – Betonnen trap met houten treden

Hout geeft altijd een warme en gezellige uitstraling. Een betonnen trap afwerken met hout kan door ofwel hout op de traptreden te bevestigen, ofwel een complete houten trap over de betontrap te plaatsen. Qua houtsoorten kan je kiezen uit dennen, eik, beuk, kastanje of een andere duurzame houtsoort met ecologisch verantwoord karakter.

Voordelen hout: oogt warm, verschillende soorten, veel mogelijkheden wat betreft kleur, doordat hout geschilderd kan worden.

Prijs betonnen trap bekleden met hout: tussen 30 en 75 euro per trede (afhankelijk van de houtsoort)
» Ontvang hier een prijs op maat

 

 

Steentapijt

Een steentapijt is een soort pasta van epoxyhars, gemengd met miljoenen kleine steentjes. Deze pasta wordt naadloos over de trap gesmeerd. Er zijn veel mogelijkheden voor wat betreft kleurstellingen en er kan zelfs led-verlichting in worden aangebracht. Het resultaat na uitharden is een gezellig en makkelijk te onderhouden trap.

Voordelen steentapijt: naadloos en makkelijk op maat aan te brengen, slipbestendig, onderhoudsvriendelijk, uitgebreid scala aan mogelijkheden.

Prijs betonnen trap bekleden met steentapijt: vanaf 60 euro per trede
» Ontvang hier een prijs op maat

 

 

Trapbekleding in natuursteen

trapbekleding in natuursteen
Shutterstock – trapbekleding in natuursteen

Natuursteen is prachtig, maar wel erg duur. Daarom besluit men vaak een betonnen trap als basis te gebruiken en deze te bekleden met natuursteen. Natuursteen is ijzersterk en in verschillende variaties verkrijgbaar. Beton bekleden met natuursteen is dus een voordeligere versie van de massief natuurstenen trap, maar het is wel een stuk prijziger dan andere mogelijkheden voor bekleding.

Voordelen natuursteen: duurzaam, onderhoudsvriendelijk, oogt elegant en rijk.

Prijs betonnen trap bekleden met natuursteen: totaal vanaf 4000 euro
» Ontvang hier een prijs op maat

 

 

Polieren

Polieren of polijsten is het bewerken van de bovenlaag van het beton zodat deze mooi gaat glanzen. Het resultaat is een glad oppervlak en strak design. Het is een goedkope manier om de trap af te werken, waardoor deze bovendien heel makkelijk schoon te houden is. Je kan eventueel later alsnog de trap bekleden.

Voor een keramische uitstraling van de trap kun je er eventueel voor kiezen om een kleurpigment en/of kwarts aan het betonmengsel toe te voegen en deze af te werken met een uithardende finish.

Voordelen van een kale trap: goedkoop, slijtvast, makkelijk schoon te maken, slipbestendig, keuze uit verschillende kleuren, kan altijd later nog bekleed of geverfd worden.

Prijs betonnen trap polieren: totaalproject vanaf 1000 euro (afhankelijk van moeilijkheid en aantal treden)
» Ontvang hier een prijs op maat

 

 

Trapbekleding in tapijt

Een afwerkingsmethode voor trappen waar vaak voor gekozen wordt, is de afwerking met tapijt. Tapijt is verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren en geeft je trap een warm uiterlijk. Let er wel op dat je een tapijtsoort kiest dat geschikt is voor de afwerking van trappen; het moet een grote slijtvastheid hebben en bij buigen mag niet de onderlaag zichtbaar zijn. Is dat wel het geval, dan is de onderlaag in het begin al zichtbaar op de neuzen van de treden en na verloop van tijd wordt het tapijt zelfs kaal op die plekken.

Voordelen tapijt: kan zelf gedaan worden, onderhoudsvriendelijk, vele kleuren en stijlen mogelijk, geluiddempend, relatief goedkoop.

Prijs betonnen trap bekleden met tapijt: vanaf €18 à €25 per trede
» Ontvang hier een prijs op maat

 

 

Betonnen trap verven

Betonnen trap verven
Shutterstock – Betonnen trap verven

Een snelle en goedkope manier om je betonnen trap af te werken is door hem te verven. Kies wel voor een zeer goede kwaliteit betonverf en laat deze volledig uitharden.

Voordelen verf: goedkoop, makkelijk zelf te doen, veel kleuren mogelijk.

Prijs betonnen trap verven: vanaf 15 euro per trede
» Ontvang hier een prijs op maat

 

Tip: overweeg je een nieuwe trap of de renovatie van een oude trap? Vergelijk dan altijd goed de prijzen van verschillende bedrijven. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat bij trappenmakers.

 

 

Wat kost een betonnen trap?

De prijzen voor betonnen trappen lopen enorm uiteen. Deze worden niet alleen bepaald door de installateur, maar meer door de afmetingen van de trap, de moeilijkheidsgraad en de manier van afwerken. Gemiddeld kan je voor een onafgewerkte trap van beton rekenen op ongeveer € 100,- per trede. Voor een mooi afgewerkte trede ligt de prijs eerder rond de € 200,-.

Net zoals bij andere betonnen producten, wordt voor een trap eerst een mal of bekisting gemaakt om het beton in te gieten. Het is dan ook typisch een klus die zich niet leent voor doe-het-zelvers en die je dus beter uit kunt besteden.