Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Ramen vervangen

Bij een renovatie kan je ook opteren om ook de ramen te vervangen. In dit artikel kom je te weten wanneer ramen toe zijn aan vervanging en welke mogelijkheden er zijn voor het plaatsen van nieuwe raamprofielen.

Tip: Ben je van plan om nieuwe ramen te plaatsen? Vergelijk dan zeker prijzen van verschillende bedrijven. Prijzen vergelijken loont altijd. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat bij erkende plaatsers.

 

Wanneer moet je ramen vervangen?

Een raam vervangen is nodig als ze niet meer te herstellen vallen. Sommige materialen laten zich sneller herstellen dan anderen. Daarnaast zijn er nog redenen waarom vervangen beter is dan repareren:

  • Houtrot: Als je raamprofielen rot zijn, is het tijd voor vervanging.
  • Levensduur: Elk materiaal heeft een bepaalde levensduur. Als de gemiddelde levensduur benaderd is, dringt het vervangen zich op.
  • Ernstige beschadiging: soms is een raam zo beschadigd, dat herstellen geen zin meer heeft.
  • Isolatiewaarde verhogen: als je kiest voor een energiezuinige woning, is het verstandig om te werken met HR-glas. Ook in dat geval dien je de ramen te vervangen.
  • Uitzicht wijzigen: ben je een bepaalde raamindeling beu? Ook dan is de tijd rijp om je ramen te vervangen.

 

aannemers die ramen vervangen

 

Extra voordelen van het vervangen van ramen

Nieuwe raamprofielen zijn niet enkel een esthetische meerwaarde, in bepaalde gevallen heeft het ook andere praktische interessante voordelen.

  • Veiligere woning: nieuwe ramen met moderne hoogrendementsbeglazing maakt het inbrekers een pak moeilijker. Voor je eigen veiligheid is het dus beter om oude raamprofielen te vervangen door nieuwe.
  • Energieprestatie van je woning: een nieuw raam voldoet meestal aan de laatste isolatienormen. Een kozijn met beschadigingen en enkel glas laat te veel warmte ontsnappen. HR-glas houdt warmte binnen.

 

Tip: Ben je van plan om nieuwe ramen te plaatsen? Vergelijk dan zeker prijzen van verschillende bedrijven. Prijzen vergelijken loont altijd. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat bij erkende plaatsers.

 

werkman die houten ramen aan het vervangen is

 

Mogelijkheden nieuwe raamprofielen

Ben je van plan om je oud raam te vervangen? Dan heb je keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft andere voordelen en andere isolatiewaarden.

Optie 1 : Hout

Hout straalt authenticiteit uit. Je kan het makkelijk bewerken. Hout isoleert vrij goed. Door te kiezen voor hoogisolerend glas, zal de isolatiewaarde nog verder stijgen. Houten ramen vragen wel meer onderhoud dan andere materiaalsoorten.

 

Optie 2: PVC

Kunststof raamprofielen zijn een verstandige keuze. PVC ramen gaan lang mee en zijn onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn ze van alle materialen het meest betaalbaar. Ze hebben niet de authentieke uitstraling van hout, maar dankzij de verkrijgbare houtlook-afwerking, is dat geen probleem.

 

Optie 3: Aluminium

Aluminium ramen zijn meestal de duurste materiaalsoort. Ze hebben wel heel wat uitstraling en kunnen enorm veel gewicht dragen. Daarnaast is de lange levensduur ook een belangrijk voordeel. Ook het geringe onderhoud is een troef.  Ten slotte zijn ze ook veilig. Aluminium is namelijk brand-en inbraakwerend.