Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Gevel bekleden met crepi : info & prijzen

Op zoek naar een materiaal om je gevel opnieuw mee te bekleden? Crepi is dan een uitstekende optie. Dankzij deze laag sierpleister zal je woning er weer als nieuw uitzien. Tegelijkertijd heb je ook de gelegenheid om de gevel van buitenaf te isoleren. In dit artikel ontdek je meer over de verschillende soorten crepi en de prijzen.

Je gevel laten bekleden met crepi? Vraag hier gratis prijsoffertes aan bij verschillende specialisten. 

 

gevel crepi Waarom kiezen voor crepi op gevel?

Crepi heeft een heleboel troeven. We zetten al de voordelen op een rijtje:

Crepi beschermt de gevel tegen vocht. De pleister is immers waterafstotend, waardoor weersinvloeden (regen of vorst) geen impact meer hebben op de gevel.

Deze gevelbekleding is vrij goedkoop, zeker in vergelijking met enkele andere materialen.

+ Sierpleister past bij woningen in élke stijl. Zowel landelijke als moderne woningen kunnen er dus mee worden afgewerkt. Het resultaat is een mooie en egale look.

 

+ Hou je van een kleurtje? Crepi is zeer populair in wit, maar beschikbaar in wel 800 kleuren. Donkere kleuren absorberen wel veel warmte. Je kiest deze dus beter niet in combinatie met isolatie.

+ De waarde van je woning zal enorm stijgen, zeker als je ervoor kiest de gevel tegelijk te isoleren met isolatiepanelen. Gevelisolatie is namelijk een zeer efficiënte manier van isoleren. De EPC-score van je huis zal er wel bij varen.

Naast de vele voordelen, zijn er ook een tweetal nadelen. Zo kan de intensiteit van de gevelkleur in de loop der jaren afnemen onder invloed van het weer. Donkere kleuren kunnen lichter worden, terwijl een witte gevel grauw kan worden. Bovendien is het niet aanbevolen om de gevel zelf te reinigen. Indien de laag crepi in een zodanig slechte staat is, zal het soms zelfs niet mogelijk zijn om de gevel überhaupt te laten reinigen. Er zouden dan hele stukken kunnen loskomen.

 

Welke soorten crepi bestaan er?

Op de dag van vandaag zijn er twee soorten crepi: crepi op basis van mineralen of op basis van siliconen. De eerste soort was de standaard in het verleden, terwijl nu vooral siliconen crepi populair is. Een overzicht van hun voornaamste eigenschappen:

 

1. Minerale crepi

Dit type sierpleister is uitsluitend gemaakt van natuurlijke elementen zoals cement, zand en kalk. Het heeft een specifieke, decoratieve structuur die handmatig wordt aangebracht. Het geveloppervlak wordt als het ware ‘gekrabt’ met een nagelpalet.

De pleisterlaag is gewoonlijk 12 à 15 mm dik en heeft een authentieke look. Bovendien kan de gevel steeds goed blijven ademen met deze crepi.

 

2. Crepi gevel op basis van siliconen

Siliconen gebonden crepi bestaat uit kunsthars, kalk en toeslagstoffen. Deze soort pleister is flexibel en kan snel worden aangebracht in drie dunne lagen. Daarnaast is crepi met siliconen goed beschermd tegen slagregens en krassen. Hoewel deze pleister licht van gewicht is, is ze dus toch relatief hard. Vrijwel elke ondergrond kan met dit type crepi bekleed worden.

 

crepi gevel

 

Prijzen van crepi

De kostprijs van crepi hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van de gevel, het type gebouw (de moeilijkheidsgraad) en de dikte van de crepi. Over het algemeen mag je uitgaan van een prijs tussen €40 en €80 per . Deze prijzen zijn exclusief isolatie. Indien je zowel crepi als isolatie wil laten plaatsen, moet je ongeveer op het dubbele rekenen. Je betaalt dan €100 à €140 per m², afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Wil je je gevel laten bekleden met crepi? Via onze online offertedienst kan je gratis én vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij verschillende vakmannen in de buurt.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan en prijsvoorstellen te ontvangen.