Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Top 5 Musthaves elektrisch gereedschap voor doe-het-zelvers

Wanneer je zelf bouwt of renoveert spreekt het voor zich dat je moet beschikken over kwalitatief gereedschap. Grote machines kan je huren in een lokale bouwhandel maar kleiner elektrisch gereedschap dat je op frequente basis nodig hebt kan je beter zelf kopen. Een overzicht van musthaves voor elke doe-het-zelver met praktische tips bij het kiezen vind je hier terug.

 

1. Accuboormachine

Met een accuboormachine kan je valse wanden en plafonds vastmaken, materialen bevestigen en gaten boren. Afhankelijk van de gewenste functies kan je kiezen voor een traditionele schroefmachine, combihamer en een klopboormachine. Wil je een krachtige machine die ook grote vijzen moeiteloos aankan, dan kies je best voor een vermogen van minimum 14,4 volt. Bekende merken van accuboormachines zijn Makita, Bosch, Dewalt, Metabo, Black&Decker en Powerplus. Om zeker te zijn dat je alle toebehoren voor handen hebt en niet met een lege batterij komt te zitten doe je er ook goed aan meteen een accuboormachine te kopen met toolbox en reserve batterij.  Zo kan je zonder zorgen verbouwen en renoveren.

 

2. De decoupeerzaag of wipzaag

Met een decoupeerzaag kan je moeiteloos hout, pvc, en dunne metaalplaten doorzagen. Via een handig kliksysteem kan je de zaagjes makkelijk vervangen zodat ze geschikt zijn voor elk type ondergrond. De grootste troeven van decoupeerzagen zijn hun flexibiliteit en compacte vormgeving. Hierdoor kunnen ze ook op moeilijk te bereiken plaatsen perfect gehanteerd worden. Het vermogen van een decoupeerzaag begint vanaf 300 watt. Wil je een sterke machine die ook grote eiken balken kan bedwingen, dan kies je best voor een exemplaar tussen de 400 en 600 watt. Wil je sparen op de kosten dan koop je jouw decoupeerzaag beter online bij een grote webshop zoals Bol.com of Coolblue.

 

3. Elektrische afkortzaag

Wil je houten balken of parket mooi zagen in verstek of een hoek van 90 graden, dan is een afkortzaag onontbeerlijk. Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor een staand model (zaagtafel), of een model op de grond. Bekende merken van elektrische afkortzagen zijn Bosch, Makita en Dewalt.

 

4. Elektrische schuurmachine

Wie renoveert win ongetwijfeld zoveel mogelijk de authentieke elementen bewaren. Door je oude trappen, deuren of wandpanelen op te schuren kan je deze opnieuw herstellen in hun oorspronkelijke glorie en kan je ze afwerken in elke gewenste kleur of vernis.

 

5. Slijpmachine

De slijpmachine is één van die elektrisch gereedschappen dat altijd wel van pas komt. Je kan er oude leidingen makkelijk mee afslijpen en ook voor metalen profielen die gebruikt worden om wanden en plafonds mee te vervaardigen kan je ze gebruiken.

 

slijpmachine voorbeeld