Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Ontwerpfasen interieurarchitect

De werkwijze van een interieurarchitect verschilt naargelang de aard van de opdracht en de persoonlijke voorkeur van de binnenhuisarchitect zelf. Onderstaande fasen of een variatie hierop vormen een vaak voorkomende manier van werken bij het ontwerpen van een interieur inrichting.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij interieurarchitecten kan op deze pagina.

 

Stap 1: kennismaking

kennismaking binnenhuisarchitect Wil je een interieurproject realiseren, dan voer je als opdrachtgever natuurlijk eerst een kennismakingsgesprek met een of meerdere interieurarchitecten. Tijdens dit gesprek kan je jouw eisen, verwachtingen, budget en wensen bespreken en de mogelijkheden bekijken. Ten slotte zal de interieurarchitect de bestaande situatie in kaart brengen. Na dit gesprek kan de interieurarchitect een kostenraming maken voor de werkzaamheden. Als de interieurarchitect voldoet aan je eisen en er sprake is van een klik, kan je overgaan tot de volgende ontwerpfase.

 

 

Stap 2 van ontwerpfasen interieurarchitect: voorontwerp

De interieurarchitect zal de wensen voor je interieurproject analyseren en onderzoeken. Vervolgens zal hij voorontwerpen schetsen of ontwerpen in 3D. De schetsen of 3D beelden zullen allereerst gaan over de indeling en inrichting. Naarmate het voorontwerp vordert, zal de interieurontwerper zich ook toespitsen op kleuren, materialen en specifieke wensen.

Het is gebruikelijk dat de interieurarchitect contractueel vastlegt dat er maximum 3 voorontwerpen of aanpassingen mogelijk zijn tijdens de voorontwerpfase. Eens men een akkoord bereikt, gaat men over tot de definitieve ontwerpfase.

 

Stap 3: definitief ontwerp door binnenhuisarchitect

Als derde stap in de ontwerpfasen van een interieurarchitect wordt het aangepaste voorontwerp uit de vorige fase uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp is voorzien van plannen, 3D voorstellingen, omschrijvingen en materiaalstalen om voor de leveranciers alles inzichtelijk te maken voor het maken van offertes voor de uitvoering van het plan.

ontwerp interieurarchitect

 

Stap 4 van ontwerpfasen interieurarchitect: prijsopgave

In deze ontwerpfase worden alle offertes voor de uitvoering van het interieurontwerp aangevraagd bij verschillende aannemers en leveranciers. De interieurarchitect zal advies geven bij de keuze van de leveranciers en uitvoerende aannemers. Deze offertes zijn niet bindend en kunnen hoger oplopen bij onvoorziene kosten. Hoewel de interieurarchitect hiervoor een marge kan voorzien, is het moeilijk te voorspellen wanneer er een meerkost zal zijn. Sommige kosten worden namelijk pas duidelijk eens de verbouwingswerken gestart zijn.

 

Stap 5: oplevering

Wanneer de uitvoering is afgerond, is jouw interieurproject klaar voor de oplevering. Alvorens deze plaatsvindt, zal de interieurarchitect samen met de aannemer het geleverde werk controleren. Indien er gebreken worden geconstateerd, moeten deze eerst worden opgelost. Eens deze eventuele problemen achter de rug zijn, is de officiële oplevering is een feit. Door een intensieve samenwerking, de ideeën en de vakkennis van de interieurarchitect kan je nu genieten van een praktische woning met een unieke interieur inrichting.

Wil je een beroep doen op een interieurarchitect voor de inrichting van jouw interieur? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij binnenhuisarchitecten. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier voor meer informatie.