Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Hoogrendementsglas: alle info & prijzen

Natuurlijk moet je jouw dak, vloer en muren goed isoleren, maar vergeet ook zeker je ramen niet. Met slecht isolerende ramen kan je veel warmte in je huis verliezen. Kies daarom voor kozijnen met hoogrendementsglas. Je verbetert je woning op zoveel vlakken met dit soort HR glas. Lees er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Besparen met hoogrendementsglas
Prijs hoogrendementsglas
Soorten hoogrendementsglas
Hoogrendementsglas of nieuwe ramen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom investeren in hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas isoleert tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas. Dit soort beglazing  bestaat uit 2 of 3 glasplaten met een dun isolerend metaallaagje aan de binnenzijde van de platen. De spouw van zulke ramen is ook gevuld met een edelglas zoals argon. Waarom is HR glas zo’n goede keuze?

 • Hoge isolatiewaarde: met hoogrendementsglas zorg je voor een betere isolatie van je woning. Met raamisolatie bespaar je op je energierekening en verbeter je het energielabel van je woning. Bovendien blijft de binnentemperatuur constant en woon je comfortabeler.
 • Veiligere woning: isolatieglas is dikker en steviger dan standaard dubbel glas. Zo maak je je woning dus ook beter bestand tegen inbraak. Bovendien kan je ook investeren in extra inbraak- en brandwerend isolatieglas. Vraag hier zeker naar bij een specialist op gebied van ramen en deuren.

Wil je hoogrendementsglas plaatsen? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere vakspecialisten en krijg advies voor jouw situatie. Start je aanvraag hier.

hoogrendementsglas

 

Besparen met hoogrendementsglas

Enkel glas is natuurlijk al iets uit het verleden. En ondanks de kwaliteit van standaard dubbele beglazing, is hoogrendementsglas nog veel interessanter. Wat zijn alle voordelen van HR glas?

 • Warmtedoorgangscoëfficiënt: deze U-waarde geeft aan hoeveel warmte per tijdseenheid en per vierkante meter verloren gaat als er een temperatuurverschil is van 1 °C. Hoe lager deze waarde, hoe beter de beglazing scoort. HR++ glas heeft een Ug van 1,1, terwijl gewoon dubbelglas een slechtere 2,9 Uheeft. Het warmteverlies is dus veel lager bij hoogrendementsglas.
 • Kosten besparen: door de hoge isolatiewaarde profiteer je van een lagere energierekening. Zo verdien je je investering binnen 6 à 7 jaar terug en kan je jouw woning op een energiezuinige manier verwarmen.
 • Hoger comfort: met hoogrendementsglas blijft de temperatuur het hele jaar door constant. Niet alleen in de winter heeft de beglazing een isolerende werking. Ook in de zomer profiteer je van een aangename temperatuur.
 • Subsidies: als je jouw ramen renoveert, kom je vaak in aanmerking voor een subsidie van de overheid. Denk aan de ISDE voor hoogrendementsglas (Investeringssubsidie Duurzame Energie), het verlaagd btw-tarief van 9% op woningisolatie, … Er zijn zelfs leningen voor aan te vragen, zoals de Energiebespaarlening! Een expert vertelt je graag meer over alle opties en helpt je bij je aanvraag.

 

Prijs hoogrendementsglas

Hoogrendementsbeglazing plaatsen is zonder twijfel een nuttige investering. De verwarming van je woning verloopt veel zuiniger en efficiënter, wat het wooncomfort verhoogt en je energiefactuur doet dalen. Maar hoeveel kost zo’n investering in HR glas? Hieronder vind je de startprijzen per soort:

 

Soort beglazingGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
HR glas€ 105-120 per m²
HR+ glas€ 110-130 per m²
HR++ glas€ 115-140 per m²
HR+++ glas€ 150-230 per m²

 

Benieuwd naar het prijskaartje voor jouw renovatie? Ontvang verschillende adviezen en bekijk welke prijsvoorstellen voor jou het beste zijn. Vraag hier je voorstellen via onze offertedienst.

 

hoogrendementsglas HR

Soorten hoogrendementsglas

Er zijn veel verschillende soorten beglazing. Bij isolerend HR glas zijn er ook nog meer opties om te overwegen:

 

1. HR beglazing

HR glas is de opvolger van standaard dubbelglas. Hierbij is het glas aan één binnenzijde (dus in de spouw) gecoat, waardoor het beter isoleert. De spouw is enkel gevuld met droge lucht. Door de beperkte verbeteringen ten opzichte van gewoon dubbelglas komt deze soort niet zo veel voor.

Isolatiewaarde: 1,9

 

2. HR+ beglazing

Dit is ook een van de goedkopere soorten isolatieglas. Bij HR+ glas heb je naast de coating ook een spouw gevuld met gas (argon of krypton), in plaats van droge lucht. Dit edelgas zorgt voor een betere isolerende werking.

Isolatiewaarde: 1,6

 

3. HR++ beglazing

Dit is momenteel de standaardkeuze als je ramen plaatst. Het dubbelglas is gevuld met het edelgas argon én heeft een extra isolerende coating. Oftewel; een uitstekende manier om je woning verder te isoleren!

Isolatiewaarde: 1,1

 

4. HR+++ beglazing

Dit type isolatieglas staat ook wel bekend als driedubbel glas. Door de 3 glasplaten is er ruimte voor 2 coatings en extra isolerend gas. Triple glas is door deze glasplaten wel een stuk dikker en zwaarder dan HR++ glas. Hierdoor is het meestal niet geschikt voor bestaande kozijnen.

Isolatiewaarde: 0,5

 

Hoogrendementsglas of nieuwe ramen?

Wil je graag investeren in betere beglazing, maar weet je nog niet hoe? Je kan bv. enkel het glas vervangen, maar je kan ook kiezen om je hele ramen te vernieuwen. De beste keuze hangt af van meerdere factoren. We bekijken hier de verschillende mogelijkheden om je ramen te vervangen:

 

OPTIE 1: alleen beglazing vervangen

Uiteraard bespaar je een hoop kosten door alleen het glas te vervangen. De werken zijn ook minder ingrijpend, waardoor je sneller profiteert van nieuwe beglazing. Maar het is niet altijd de beste keuze. Wanneer kan je enkel het glas vervangen?

 • De kozijnen zijn in goede staat: de kozijnen zijn nog stevig genoeg en hebben nog altijd een goede isolerende werking. Alleen nieuw glas laten plaatsen wanneer de kozijnen kou doorlaten of zijn beschadigd, zou geen goede investering zijn.
 • De kozijnen zijn dik genoeg: als je nieuwe beglazing laat plaatsen, moeten de huidige kozijnprofielen dik genoeg zijn voor het hoogrendementsglas. Zijn de profielen te dun voor je gekozen glassoort? Dan zit er niets anders op dan het hele raam vervangen.

 

OPTIE 2: volledige raam vervangen

Om zeker te zijn van een grondige renovatie kan je beter je volledige ramen laten vernieuwen. Zo profiteer je van een uitstekende thermische isolatie van je woning. De kosten liggen hoger, maar het is wel de meest duurzame oplossing. Wanneer vervang je je ramen?

 • De oude kozijnen zijn niet geschikt: je verhoogt de waarde van je woning door de oude raamkozijnen ook te vervangen. Een installateur is zo ook zeker dat het nieuwe hoogrendementsglas zal passen.
 • Een nieuwe look en uitstraling: als je een volledig raam vervangt, moet je nadenken over de verschillende kleuren en materialen. Je geeft jouw woning zo ook meteen een nieuwe uitstraling.
 • Betere isolatie: verbeter je wooncomfort met betere thermische én akoestische isolatie. Het is in vele situaties aangeraden om daarom je hele raam te vervangen. Bv. als je ramen al ouder zijn dan 20 jaar.

 

Hoogrendementsglas is een uitstekende keuze!

Met hoogrendementsglas isoleer je jouw huis tot 3 keer beter dan met gewoon dubbelglas en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Weet je nog niet zeker hoe je jouw ramen kan vernieuwen?

Laat je adviseren door een specialist! Een professionele installateur geeft je graag advies en helpt je om de juiste keuze te maken. Vraag gratis voorstellen bij verschillende aannemers. Ontvang offertes op maat.