Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Offerte badkamer: hoe vergelijken?

Een offerte voor een badkamer renovatie kan al snel oplopen tot zo’n € 25.000 – 30.000 (excl. btw, incl. uitvoering), afhankelijk van de omvang van je project. Deze werken zijn dus niet per sé goedkoop, waardoor je er goed aan doet om meerdere badkamer offertes te vergelijken. Hoe begin je daar aan? En waarop moet je letten? We helpen je verder in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe vergelijk je badkamer offertes?
Hoe kies je de beste badkamerspecialist?
Vraag vrijblijvend badkamer offertes aan

 

 

Hoe badkamer offertes aanvragen?

Is je huidige badkamer te klein? Of wil je een bestaand ligbad vervangen door een moderne inloopdouche? Dan kan je via onze offertedienst gratis en vrijblijvend meerdere badkamer offertes aanvragen en vergelijken. Hoe helpen wij je? De verschillende stappen op een rijtje:

 1. Vul het aanvraagformulier in: om je goed te begeleiden, is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van al je wensen. Pas dan kunnen wij de meest geschikte specialist voor je vinden. Vink het onderwerp van de offerte aanvraag aan en beschrijf je wensen bij de toelichting.
 2. Onze klantendienst neemt contact met je op: hebben we meer informatie over je aankomende project nodig? Dan bellen we je. Geef dus zeker aan wanneer we je mogen contacteren.
 3. Ontmoet verschillende experts: is je aanvraag compleet? Dan stuurt ons service team je gegevens door aan meerdere geschikte professionals actief in je regio. Die nemen vervolgens binnen enkele werkdagen rechtstreeks contact met je op voor meer informatie, het inplannen van een afspraak, …
 4. Ontvang offertes op maat: neem met je vakspecialist zeker al je wensen goed door. Je ontvang namelijk alleen een realistische offerte bij duidelijke communicatie.
 5. Vergelijk offertes: namen alle professionals contact met je op? En kreeg je genoeg tijd om samen het project door te nemen? Dan ontving je ook verschillende prijsvoorstellen. De beste keuze? Die maak je door te vergelijken! Met onze tips lukt het je vast en zeker!

Badkamer offertes online aanvragen? Dat kan via onze offertedienst!

badkamer renovatie offerte

 

Hoe vergelijk je badkamer offertes?

Elke offerte is anders: iedere professional heeft zijn eigen huisstijl en hanteert een andere opbouw. Wil je een weloverwogen keuze maken? Vergelijk de offertes dan goed. Hieronder een aantal tips:

 

TIP 1: controleer alle onderdelen van de offerte

Hoewel de opmaak van een offerte grotendeels afhankelijk is van het bedrijf, kan je de volgende elementen meestal wel terugvinden:

 • De bedrijfsgegevens (naam firma, adres, btw-nummer en bankrekening)
 • Jouw gegevens als particulier
 • Een offertenummer
 • De prijzen en de prijsopbouw (artikelen, referentienummers, aantallen, …)
 • De algemene voorwaarden van de offerte
 • Een vak voor handtekeningen

De belangrijkste punten waarop je moet letten bij je vergelijking zijn de algemene voorwaarden en de prijs(opbouw).

 

TIP 2: bekijk de prijsopbouw

Een betrouwbare professional somt alle benodigde materialen op en geeft je een uitgebreide beschrijving van alle verwachte werkzaamheden. Ook is het belangrijk dat hij transparant communiceert over de kostprijs van alle producten en diensten. Welke klussen staan er op de planning? Hoeveel stuks zijn er nodig? Zijn alle prijzen inclusief of exclusief btw? En kunnen deze prijzen nog veranderen?

 

TIP 3: let op de kleine lettertjes

Naast een grondige opsomming van de geplande werkzaamheden, zijn ook de ‘kleine lettertjes’ belangrijk. Hierin staat bv. de geplande start van de werken, of je een voorschot moet betalen en hoeveel dat voorschot dan precies bedraagt, of er nog bijkomende kosten zijn (bv. bijkomende arbeidsuren), .. Hierin staat ook hoe lang de offerte geldig is en of deze onderhevig is aan prijsschommelingen.

 

TIP 4: ga na of alles klopt

Heb je alle offertes doorgenomen? Ga dan nog een keer na of alle belangrijke afspraken hierin staan vermeld. Heeft hij bv. rekening gehouden met je materiaalvoorkeuren? En heeft de expert gelet op je besproken budget? Zorg er in ieder geval voor dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Eenmaal ondertekend, is een offerte bindend.

 

BELANGRIJK: staar je niet blind op de prijs

De verwachte kostprijs is een belangrijke factor, maar laat die prijs niet doorslaggevend zijn. Onze tip? Bepaal van tevoren hoeveel je aan je project wil besteden. De kostprijs voor een nieuwe badkamer of een renovatie hangt af van de klus, de omvang, de afwerking, de materialen en de arbeidsduur. Een goedkoper project is dus niet per sé beter, en dit geldt ook voor duurdere offertes.

Op zoek naar een offerte voor je badkamer? Dan zit je hier goed! Start hier je aanvraag.

 

offerte badkamer

 

Hoe kies je de beste badkamerspecialist?

Heb je meerdere offertes voor je badkamerrenovatie vergeleken? Kies dan voor een specialist die bij je past! Waarop baseer je jouw keuze? Stel jezelf de volgende vragen:

 

1. Wat zeggen eerdere klanten?

Hoe weet je of je professional betrouwbaar is? Dat doe je door z’n website door te nemen en reviews te lezen. Een specialist die trots is op zijn werk, heeft ongetwijfeld foto’s van eerdere realisaties online staan. En is dit niet het geval? Twijfel dan niet om hier naar te vragen!

 

2. Hoe verliep het eerste contact?

De eerste indruk is cruciaal. Had je tijdens de kennismaking het gevoel dat je professional je begreep en met je meedacht? Dan is dit een goede indicator van jullie verdere samenwerking. Ook is belangrijk dat je altijd bij hem terechtkan met vragen over het verloop van de werken, over de offerte, …

 

3. Wat vind je van het badkamerontwerp?

Elke professional heeft z’n eigen voorkeuren op gebied van technieken en materialen. Die zie je ongetwijfeld terug in de offerte. Daarom is het belangrijk dat je duidelijk communiceert over je wensen en esthetische voorkeuren. Ben je het dus niet helemaal eens met het ontwerp? Wees hier dan duidelijk over!

 

4. Ben je tevreden met het advies?

Een goed kennismakingsgesprek is ook belangrijk voor de uiteindelijke samenwerking. Een echte vakspecialist denkt altijd met je mee. Ben je tevreden over zijn advies? En hoe is dit te vergelijken met de input van andere badkamer experts?

 

Vergelijken loont!

Wie je ook kiest, een goede samenwerking is een absolute vereiste voor een mooi eindresultaat. Zo ben je zeker dat je badkamer correct én efficiënt is geplaatst. Bovendien kan je altijd bij je professional terecht als je na de klus tegen problemen aanloopt.

Kortom, het is altijd de moeite waard om meerdere offertes te vergelijken. Zo maak je niet alleen de meest bewuste keuze, maar vind je ook een specialist die bij je past! Heb je interesse? Vul dan ons aanvraagformulier in en ontvang gratis badkamer offertes op maat.