Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Renoveeruwwoning.nl Onafhankelijke informatiebron over verbouwen en renoveren.
Vergelijk meer dan 1350+ renovatie-experten online!
header image
Renoveeruwwoning.nl

Waarom kiezen voor een aircosysteem

Met een aircosysteem creëert u uw wooncomfort. De nieuwe generatie airco´s zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in één ieders interieur en lifestyle. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht die u inademt. Kortweg, dankzij airconditioning voelt u zich beter en bent u actiever. Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit. Zeg nu eerlijk. Is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten te shoppen of op restaurant te gaan?

Airco laten plaatsen? Vraag gratis & vrijblijvend prijzen aan bij erkende vakmannen uit uw regio.

 

Invloed op uw werkprestaties?

Er is een hecht correlatie tussen de productiviteit/werkprestaties en de temperatuur van de werkomgeving. Een werkruimte die te warm, te koud of te vochtig is, stimuleert noch het werkritme, noch de efficiëntie van het personeel.
De grafiek geeft deze correlatie aan. De werkprestaties van personen nemen reeds af bij een binnentemperatuur boven 22°C en dalen dramatisch vanaf 26°C. Daarom is het belangrijk om de binnentemperatuur onder controle te houden. Opgepast! Onder ´effectieve temperatuur´ valt ook de vochtigheidsgraad.

Het is wetenschappelijk bewezen dat:
Ongelukken frequenter voorkomen bij extreme temperaturen – de ideale temperatuur schommelt rond de 20°C.
De mentale weerstand en het werkritme van het personeel nemen sterk af van zodra het te warm wordt in de werkruimte.
Om een comfortabel en efficiënt gevoel te hebben in een gebouw, moet voldoende rekening gehouden worden met de doeleinden van het gebouw.

 

airco installateur

 

Airco en de invloed op uw gezondheid

Heden ten dage besteden we steeds meer aandacht aan een gezonde leefomgeving en meer in het bijzonder een gezonde luchtkwaliteit binnenshuis. In onze woning kan vervuilde lucht ernstige gezondsheidsproblemen veroorzaken zodat steeds meer mensen opteren voor een airconditioning, die deze problemen kan verminderen of zelfs voorkomen. De meeste woningen en gebowen zijn gebouwd om zoveel mogelijk energie te behouden waardoor de natuurlijke ventilatie voor frisse lucht afneemt. Indien men de ventilatie stopt, zal de vochtigheidsgraad binnenshuis steeds hetzelfde blijven zodat dag na dag steeds dezelfde lucht en vervuiling blijven circuleren in huis. In het slechtse geval kan dit zelfs leiden tot het sick building syndroom. Door een optimale ventilatie, filters en controle van de vochtigheid kan men een optimale leefomgeving creëren . Een goede vochtigheid vermindert immers de kans van het doorbreken van het influenza-virus met 50%. Daarom biedt een airconditioning de oplossing. Elke airco heeft een filter die verschilt van type toestel en zorgt dat U zich geen zorgen meer hoeft te maken.

 

Invloed op electronisch materiaal?

Airconditioning is niet enkel een zuivere, comfortabel woonklimaat. Het heeft ook een positieve invloed op electronisch materiaal en dit heeft te maken met het ontvochtigen van de lucht.
Een lage vochtigheidsgraad bevordert de levensduur van electronisch materiaal. Een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60% wordt als ideaal conservator beschouwd.

 

 

Offertes voor een airco ontvangen

Met airconditioning geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur in huis, kantoor, ... Benieuwd naar een voorstel en prijs op maat van jouw project? Ontvang hier vrijblijvend offertes van gespecialiseerde airco installateurs actief in jouw regio. Prijzen, merken, adviezen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.